Gusto-nieuwsbrief
Augustus 2008 achtste jaargang nr.2

Van de redactie


De zomer van 2008 was weer een artistiek hoogtepunt in de geschiedenis van het Gusto-atelier. Na een succesvolle open dag, met veel bezoekers, kunstwerken en muziek, volgde de zomercursus. Dank zij het mooie weer konden we iedere dag buiten schilderen. Dit leverde weer een aantal fraaie prenten uit onze streek op. Tijdens de beeldenweek heeft een select gezeldschap op verrassende wijze geƫxperimenteerd op het ruimtelijke vlak.
Tenslotte de schilderweek in Oostenrijk... hard gewerkt, met veel plezier en een resultaat waar niemand zich voor hoeft te schamen. Kortom, beladen met nieuwe ideeën, schetsen en inspiratie kunnen wij het seizoen 08-09 van start laten gaan. Hieronder de geplande activiteiten. Succes!

de redactie

Nieuws over het ateliergebouw


Geen.

Schilderzondagen


Op 26 oktober en 30 november gaan wij verder met de schilderzondagen in het Gusto-atelier. Van 11.00 tot 16.00 uur tekenen en schilderen naar eigen believen of thema met je favoriete materiaal. De prijs voor een schilderzondag bedraagt € 30,- , exclusief materiaal. De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers, het maximum aantal is 10.

Beeldenweekend


Op 28 & 28 september bent u van harte welkom deel te nemen aan het Beelden en Boetseer weekend. Zaterdag en Zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Voor slechts € 70,- kunt u zich twee dagen, 3dimensioneel uitleven in klei, cement, zeepsteen of in wat er nog meer aan materiaal te vinden is in het atelier. Deze cursus is inclusief materialen en indien gewenst geeft de docent een opdracht. Minimaal 5, maximaal 9 deelnemers.

Expositie leerlingen gusto-atelier


Het nieuwe schilderseizoen openen we met de jaarlijkse expositie van leerlingen van de Dinsdagavond schilderclub. Aan deze expositie doen mee: Nel van Tongeren, Lydia Chaillet, Walter Hofman, Hilda Wetting, Hermien Rahman, Joke Rouwhorst, Monique ten Bruggencate, Margriet van der Zwan, Xander van der Voort, Gerard Straver en Ingeborg Schultze. Op 6 en 7 september bent u van harte welkom om hun aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen en pasteltekeningen te bewonderen in het Gusto-atelier. Wij zijn die dagen open tussen 14.00 en 17.00 uur.

Wilt u reageren, meer informatie of zich opgeven voor een van de bovengenoemde activiteiten bel dan met Ben Stolk 070-3607017 of.... mail naar benjjmstolk@kpnplanet.nl

EXPOSITIE BEN STOLK


In de maand juni exposeert Ben Stolk met een nieuwe serie schilderijen in Galerie Arti-Shock, Schoolstraat 26 te Rijswijk. U bent welkom van 6 t/m 24 juni op woensdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De expositie wordt geopend op 7 juni om 15.00 uur door Olivier Mesker. Aansluitend kunt u luisteren naar een muzikaal optreden van Anna en Sofia Stolk en soundscapes van Hans Tonino.

zomeractiviteiten


De zomer nadert dus het wordt tijd om plannen te maken voor de buitenschildercursus en andere activiteiten. De buitenschilder4daagse vanuit het Gusto-atelier zal plaats vinden op 9 t/m 12 juni. Vanuit het atelier in Rijswijk bezoeken we mooie plekjes om te schilderen. Op 19, 20 en 21 juni is er een langzomerbeeldenweekend op het atelier. Verder informatie volgt in de nieuwsbrief, maar de data kunt u alvast noteren.
Daarnaast heb ik mij verbonden aan een cursus/project "landschapstudies" in de Franse Pyreneeen. In de week van 18 t/m 25 juli begeleidt ik het buitenschilderen. Voor gedetailleerde informatie kunt u kijken op de website van Adriaan Luijk : www.regarding-landscapes.com
Ik hoop u tijdens een van deze activiteiten te zien.

schilderen op de radio


In de nacht van zondag 1 op maandag 2 februari was ik in de gelukkige omstandigheid om een uurtje radio samen te stellen en te presenteren. Naast plaatjes draaien en enkele gasten interviewen hebben Hans Tonino en ondergetekende live een land&soundscape gemaakt. De uitzending is via het internet te beluisteren op: www.myspace.com/daderbreektin .