Het atelier in tijden van corona


De lessen in het atelier van Ben zijn weer voorzichtig en met in achtneming van de RIVM voorschriften begonnen. De maand juni wordt er geschilderd op maandag en dinsdag. Van 17 tot en met 20 augustus gaan we buitenschilderen in de omgeving van het atelier. Begin september starten de reguliere lessen weer en worden de schilderzondagen hervat.

Voorjaarsprenten 2020


Tijdens de afgelopen Hollandse lockdown periode heb ik een serie drukwerkjes op A5 formaat gemaakt. Iedere week een passende nieuwe linosnede, mono print of andersoortig drukwerk, met echte drukinkt of acrylverf op ritselend papier, die je aan kan raken en vast kan houden. Er zijn nog enkele exemplaren van deze serie voorjaarsprenten-2020(in de volksmond al de coronaprints genoemd) te verkrijgen. Heb je belangstelling, laat het mij dan weten. Groet,Ben.

Het Gusto-atelier 25 jaar!


Dit jubileum werd gevierd met enkele exposities en de uitgave van een magazine. In de bibliotheek van Rijswijk was de tentoonstelling - 25 jaar buitenschilderen in Rijswijk - te zien. Het jubileumjaar is met de tentoonstelling "kunstkijkers" van Ben in galerie Arti-Shock afgesloten. Tijdens de opening van deze expositie is het magazine -25 jaar Gusto-atelier- gepresenteerd. Het magazine is nog te verkrijgen in het atelier van Ben of kan tegen een kleine vergoeding op aanvraag worden toegezonden.

Regenereren. Een boekje met kleurafbeeldingen van collages gemaakt door Ben Stolk


De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan een serie collages, opgebouwd uit bestaand beeldmateriaal en prachtige papieren. Uit deze herschikkingen ontstonden nieuwe beelden en een andere nieuwe werkelijkheid. Omdat deze serie het best in zijn geheel valt te bezien en te begrijpen, heb ik besloten deze collages te verzamelen in een bescheiden boekwerk. Dit boekje is in april 2018 uitgekomen in een oplage van 100 stuks, 15 bij 20 cm en met 20 afbeeldingen in kleur. Een gesigneerd exemplaar kost 20 euro en kan besteld worden door dit bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL14INGB0003065647 tnv B. Stolk, Den Haag en onder vermelding van regenereren.

schildercursussen


De cursussen tekenen en schilderen najaar 2020 starten op maandagmiddag 7 september en op dinsdagmiddag en dinsdagavond 8 september in het atelier in de Torenstraat 1e. De cursussen lopen door tot eind december. Heeft u belangstelling om mee te doen, maak dan een afspraak met Ben Stolk, tel.0628146288.

Zondagschilderen


In het najaar van 2020 staan 3 schilderzondagen gepland en wel op 27 september, 25 oktober en 29 november. We kunnen ook gebruik maken van het atelier van Mariska op nummer 1 c, dus hebben ruimte genoeg. U bent welkom op het atelier vanaf 11.00 uur en we schilderen door tot ongeveer 16.00 uur. De kosten bedragen 40 euro. Voor vragen of aanmelden bel Ben 0628146288 of mail naar benjjmstolk@kpnplanet.nl.

Cursussen op maat


Wilt u uw personeel op een creatieve manier laten samenwerken, met een groep vrienden een groot schilderij maken of met de familie een beeldengroep als gezamelijk cadeau voor opa en oma? Er is veel mogelijk en in overleg met beeldend kunstenaar Ben Stolk kan het idee ontwikkeld worden en praktisch uitvoerbaar gemaakt. Deze activiteiten kunnen zowel op het Gusto-atelier plaatsvinden als op een andere, geschikte lokatie. Het aantal deelnemers kan varieeren van 8 tot 12. In samenspraak met de opdrachtgever kan gekozen worden voor een losse workshop of gecombineerd met een eenvoudige of uitgebreidere catering.

Wilt u reageren, meer informatie of zich opgeven voor een van de bovengenoemde activiteiten bel dan met Ben Stolk 0628146288 of.... mail naar benjjmstolk@kpnplanet.nl