Het atelier in tijden van corona


De lessen in het atelier van Ben, in de torenstraat 1e zijn vanaf 16 maart gestopt. Voor het hervatten van de schilderlessen is het wachten op een verandering in de richtlijnen van de overheid. Tot die tijd is het stil in het atelier, ook de schilderzondagen to de zomer gaan niet door. Het plan is om in de 2e week van juli een aantal dagen te gaan buiten schilderen. Dit gaat pas definitief door als we er weer op uit mogen trekken.

Voorjaarsprenten 2020


Komende weken maak ik een serie drukwerkjes op A5 formaat. Iedere week een passende nieuwe linosnede, mono print of andersoortig drukwerk, met echte drukinkt of acrylverf op ritselend papier, die je aan kan raken en vast kan houden. Je kan je op deze serie -voorjaarsprenten2020- (in de volksmond al de -coronaprints- genoemd) abonneren. Ik stuur de prenten wekelijks naar je op, genummerd en gesigneerd. De kosten voor de eerste serie van 5 afdrukken bedragen inclusief verzendkosten 75 euro. Inschrijven kan door een mail te sturen naar benjjmstolk@kpnplanet.nl met daarin je naam en de adresgegevens waar de prenten naar tot gestuurd kunnen worden. Maak tevens het bedrag van 75 euro over op rekeningnummer NL14 INGB 0003 0656 47 op naam van BJJM Stolk en onder vermelding van voorjaarsprenten2020.Op deze manier verzeker je je voor 5 weken van een vers tastbaar kunstwerk. Groet,Ben.

Het Gusto-atelier 25 jaar!


Dit jubileum werd gevierd met enkele exposities en de uitgave van een magazine. In de bibliotheek van Rijswijk was de tentoonstelling - 25 jaar buitenschilderen in Rijswijk - te zien. Het jubileumjaar is met de tentoonstelling "kunstkijkers" van Ben in galerie Arti-Shock afgesloten. Tijdens de opening van deze expositie is het magazine -25 jaar Gusto-atelier- gepresenteerd. Het magazine is nog te verkrijgen in het atelier van Ben of kan tegen een kleine vergoeding op aanvraag worden toegezonden.

Regenereren. Een boekje met kleurafbeeldingen van collages gemaakt door Ben Stolk


De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan een serie collages, opgebouwd uit bestaand beeldmateriaal en prachtige papieren. Uit deze herschikkingen ontstonden nieuwe beelden en een andere nieuwe werkelijkheid. Omdat deze serie het best in zijn geheel valt te bezien en te begrijpen, heb ik besloten deze collages te verzamelen in een bescheiden boekwerk. Dit boekje is in april 2018 uitgekomen in een oplage van 100 stuks, 15 bij 20 cm en met 20 afbeeldingen in kleur. Een gesigneerd exemplaar kost 20 euro en kan besteld worden door dit bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL14INGB0003065647 tnv B. Stolk, Den Haag en onder vermelding van regenereren.

schildercursussen liggen tot nader orde stil!


De cursussen tekenen en schilderen 2020 starten op maandagmiddag 6 januari en op dinsdagmiddag en dinsdagavond 7 januari in het atelier in de Torenstraat 1e. De cursussen lopen door, met een onderbreking de zomer, tot eind december. Heeft u belangstelling om mee te doen, maak dan een afspraak met Ben Stolk, tel.0628146288.

Zondagschilderen zijn afgelast!


In het voorjaar van 2020 staan 5 schilderzondagen gepland en wel op 26 januari, 23 februari, 29 maart, 26 april en 24 mei. U bent welkom op het atelier vanaf 11.00 uur en we schilderen door tot ongeveer 16.00 uur. De kosten bedragen 40 euro. Voor vragen of aanmelden bel Ben 0628146288 of mail naar benjjmstolk@kpnplanet.nl.

Cursussen op maat


Wilt u uw personeel op een creatieve manier laten samenwerken, met een groep vrienden een groot schilderij maken of met de familie een beeldengroep als gezamelijk cadeau voor opa en oma? Er is veel mogelijk en in overleg met beeldend kunstenaar Ben Stolk kan het idee ontwikkeld worden en praktisch uitvoerbaar gemaakt. Deze activiteiten kunnen zowel op het Gusto-atelier plaatsvinden als op een andere, geschikte lokatie. Het aantal deelnemers kan varieeren van 8 tot 12. In samenspraak met de opdrachtgever kan gekozen worden voor een losse workshop of gecombineerd met een eenvoudige of uitgebreidere catering.

Wilt u reageren, meer informatie of zich opgeven voor een van de bovengenoemde activiteiten bel dan met Ben Stolk 0628146288 of.... mail naar benjjmstolk@kpnplanet.nl