Nieuws

rip stick & tie  collage expositie  Arti-Shock  18 aug.-7 sep

meesters in collage

Frits Droog
Claire Delperdange
Petra Knötschke
Will Leonard
Els van Lieshout
Ben Stolk

Opening van de expo door Robert Verhaaf, beeldend kunstenaar op
zondag 20 augustus om 15.00 uur.
Workshops op 27 augustus en 3 september vanaf 14.30 uur
onder leiding van Ben Stolk en Els van Lieshout, inschrijven zie website.

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag, 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 16.00 uur en zondag 1400 – 17.00 uur
Galerie Arti-Shock, Schoolstraat 26, Rijswijk
www.arti-shock-rijswijk.nl

Zondagschilderen

De zondagen 29 oktober en 26 november kan er tussen 11.00 en 16.00 uur  geschilderd worden in het atelier in de Torenstraat 1e

Digi-expo leerlingen schilderlessen

Nu te zien op de pagina cursussen.

Nieuw-Benedictus kunstproject 6 linosneden

Eind 2020 kregen wij, Mariska Mallee en Ben Stolk de opdracht om een wandschildering en een 3D object te ontwerpen voor de entreehal van het wooncomplex Nieuw-Benedictus in Rijswijk. Ons uitgangspunt was met deze kunstwerken een impressie te geven van de historie van het gebied rondom het wooncomplex. Een van de onderdelen van dit kunstproject is een serie gestileerde en uitgelaserde afbeeldingen met daarop markante plaatsen en gebouwen die in de directe omgeving staan of gestaan hebben. Natuurlijk hoort hier de Benedictuskerk waarnaar de locatie vernoemd is bij, maar ook het oude station Rijswijk, landgoed Te Werve, de Naald, de Boogaart en de zaagmolen langs de Vliet.

Van de 6 afbeeldingen hebben wij een serie linosneden gemaakt, deze gebundeld, genummerd en gesigneerd en voorzien van een beschrijving. De serie wordt in een kleine oplage van 100 stuks gedrukt op wit of aan de lino aangepast getint papier, formaat 21 x 30 cm.

De serie lino’s worden op 3 mei tijdens de opening van het eerste Nieuw-Benedictus appartementencomplex en de onthulling van de toegepaste kunstwerken gepresenteerd.

De prijs voor 6 lino’s in een fraaie bewaardoos is bij voorinschrijving  € 125,-.Na 10 mei betaalt u in de vrije verkoop € 145,- voor deze serie.

Bestellen van deze serie linosneden kan door overmaking van € 125,- op banknummer NL98 INGB 0002 0888 97  tnv Gusto-Ateliers Den Haag, onder vermelding van ‘Benedictus linosneden op wit/getint papier*’. *geef aan welke uitvoering u wilt

Voorjaarsprenten 2020

Tijdens de afgelopen eerste Hollandse lock down periode heb ik een serie drukwerkjes op A5 formaat gemaakt. Iedere week een passende nieuwe linosnede, mono print of andersoortig drukwerk, met echte drukinkt of acrylverf op ritselend papier, die je aan kan raken en vast kan houden. Er zijn nog enkele exemplaren van deze serie voorjaarsprenten-2020(in de volksmond al de coronaprints genoemd) te verkrijgen. Heb je belangstelling, laat het mij dan weten. Groet, Ben.

Het Gusto-atelier 25 jaar!

Dit jubileum werd gevierd met enkele exposities en de uitgave van een magazine. In de bibliotheek van Rijswijk was de tentoonstelling – 25 jaar buiten schilderen in Rijswijk – te zien. Het jubileumjaar is met de tentoonstelling “kunstkijkers” van Ben in galerie Arti-Shock afgesloten. Tijdens de opening van deze expositie is het magazine -25 jaar Gusto-atelier- gepresenteerd. Het magazine is nog te verkrijgen in het atelier van Ben of kan tegen een kleine vergoeding op aanvraag worden toegezonden.

Regenereren

Een boekje met kleurafbeeldingen

van collages door Ben Stolk

De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan een serie collages, opgebouwd uit bestaand beeldmateriaal en prachtige papieren. Uit deze herschikkingen ontstonden nieuwe beelden en een andere nieuwe werkelijkheid. Omdat deze serie het best in zijn geheel valt te bezien en te begrijpen, heb ik besloten deze collages te verzamelen in een bescheiden boekwerk. Dit boekje is in april 2018 uitgekomen in een oplage van 100 stuks, 15 bij 20 cm en met 20 afbeeldingen in kleur. Een gesigneerd exemplaar kost 20 euro en kan besteld worden door dit bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL14INGB0003065647 tnv B. Stolk, Den Haag en onder vermelding van regenereren.

Schildercursussen

Informatie over de schildercursussen vindt u op de pagina cursussen binnen deze website.

Cursussen op maat

Wilt u uw personeel op een creatieve manier laten samenwerken, met een groep vrienden een groot schilderij maken of met de familie een beeldengroep als gezamenlijk cadeau voor opa en oma? Er is veel mogelijk en in overleg met beeldend kunstenaar Ben Stolk kan het idee ontwikkeld worden en praktisch uitvoerbaar gemaakt. Deze activiteiten kunnen zowel op het Gusto-atelier plaatsvinden als op een andere, geschikte locatie. Het aantal deelnemers kan variëren van 8 tot 12. In samenspraak met de opdrachtgever kan gekozen worden voor een losse workshop of gecombineerd met een eenvoudige of uitgebreidere catering.